Luca Maria Moneta slaat dubbelslag in Abbu Dhabi

Luca Maria Moneta slaat dubbelslag in Abbu Dhabi
Nadat Luca Maria Moneta de openingsrubriek in Abu Dhabi op z'n naam schreef won hij eveneens de 1.50m hoofdrubriek. Samen met de 17-jarige Connery (v. Cordobes II) snelde de Italiaan naar de overwinning in 35,87 seconden. Het duo bleef zo ruim een halve seconde voor op Cameron Hanley met de 9-jarige Quirado-zoon, Quirex.

De Duitse springruiter, Philipp Weishaupt vervolledigde het podium met de 11-jarige Diamant de Semilly-dochter, Asathir. In totaal kwalificeerden zich 15 combinaties voor de barrage. Ook Jos Lansink en Ashford Farm's Valdelamadre Clooney (v. Centeuer Z) hielden het foutloos in de basisomloop. Het duo besliste echter niet te starten en viel zo net buiten de prijzen op de vijftiende plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Shane Breen in het zadel van Can Ya Makan (v. Canturo) en Abdulrahman Bader Alrajhi met Qognac des Hayettes Z (v. Quartz Adelheid Z).

Henk Van de Pol sprong één balk uit de lepels met de 8-jarige Zangersheide-ruin, Looyman Z (v. Numero Uno). Het duo viel zo buiten de prijzen.

Klik hier voor de prijzen