Lowie Joppen laat zich merken in Zangersheide

Lowie Joppen laat zich merken in Zangersheide
Deze ochtend sprong voormalig Belgisch Kampioen, Koen Vereecke naar de overwinning. In de 1.40m proef sprong Vereecke naar de overwinning in het zadel van de 8-jarige Zangersheide-ruin, Diadarco Van Evendael Z (Diamant de Semilly x Darco). De combinatie kruiste de eindmeet foutloos in 38,38 seconden.

Vereecke bleef zo de Duitse springruiter Sven Fehnl nipt voor. Fehnl en Quinto 64 (v. Quidam's Rubin) klokte foutloos af in 38,54 seconden. Kirsten Rombouts volgde op de derde stek met de Tangelo vd Zuuthoeve - merrie, Cerona Van Beek.

De top vijf werd afgewerkt door Patrick McEntee met Alice Mury Marais Z (v. Air Jordan Z) op vier en Lowie Joppen met Bianca III (v. Casall) op vijf.

In de CSIU25 was het Maartje Verberckmoes die de winst greep. Samen met Cous Cous (v. Maloubet de Pleville ) haalde Verberckmoes de winst na een foutloze omloop in 60,05 seconden. Julie Carlberg en Elegance CC (v. Indoctro) volgde op de tweede plaats in 61,98 seconden.

Scandinavië en België bleven de top vijf vervolledigen. Emelie Østbø en de Cardento-dochter, Amilide volgden op de derde plaats. Samen met Unicorn's Royal Diva (v. Royal ZII) strandde ze eveneens op de vijfde plaats. Thibault Vermeulen en Baccord du Abnt (v. Colandro) haalden de vierde plaats.