Leopold van Asten zegeviert in 1.40m ochtendrubriek op CH Mierlo

Leopold van Asten zegeviert in 1.40m ochtendrubriek op CH Mierlo
Als opwarmer voor het kampioenschap van vanmiddag stond voor de springruiters vandaag de Jacquart Champagne Prijs op het programma. Daar was het de regerende kampioen Leopold van Asten die zich van zijn beste kant liet zien met VDL Groep Elexia (v. Calvaro Z).

In de rubriek over 1.40m direct op tijd was Van Asten verreweg de snelste met een foutloze omloop in 66.38 seconden. De rest van het veld volgde rustig deze morgen en moest ruim vier seconden toegeven op de Nederlandse top ruiter.

Fleur van Lier nam de Deejay (v. Harely Vdl) de tweede plaats voor rekening na een rit zonder fouten in 70.60 seconden. Daarmee was ze nét iets sneller als Lucille Billet die met Ciolga Bs (v. Indoctro) 0.38 seconden later de finishlijn passeerde.

Keving Olstmeyer zat Van Lier echter op de hielen met Bredero (v. Namelus R). In het zadel bij zijn Namelus R nakomeling klokte te ruiter 71.14 seconden en werd vierde. Julian Kraay maakte met A.Kumonia (v. Namelus R) de top vijf compleet met een foutloze rit in 72.02 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.