Leon Thijssen voert Nederlands peloton aan in CSI1* Grand Prix De Peelbergen

In De Peelbergen stonden er deze middag nog verschillende rubrieken op het programma. Voor de 1-sterruiters was het hoogtepunt van het weekend ook aangebroken: de CSI1* Grand Prix.

In deze Grand Prix traden 58 combinaties aan. Zeven van hen slaagden erin een mooie, foutloze eerste ronde af te leggen en keerden terug voor de barrage. In die barrage waren het duidelijk de Nederlandse ruiters die de plak zwaaiden. Ze bezetten maar liefste de eerste tot en met de vierde plaats.

De overwinning ging naar Leon Thijssen. Hij reed Punjab, een 8-jargie Perigueux hengst naar de eerste plaats. Deze combinatie sprong een foutloze barrage in 41,24 seconden. Hiermee beleven ze nipt Mathijs van Asten voor die met Amichi H Z (v. Ami Z) op de tweede plaats eindigde. Ook deze combinatie kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 41,69 seconden. Anouk de Ruijter nam met Cynthia Z dan weer de derde plaats voor haar rekening. Met deze Calvados dochter onder het zadel, liet de Ruijter alle balken in de lepels en finishte in 42,45 seconden.

Hendrik-Jan Schuttert vervolledigde het peloton Nederlanders met de vierde plaats. Hij kon hiervoor rekenen op Exception HS (v. Quasimodo Z). Alec Bozorgi was de enige buitenlandse ruiter die een plekje in de top vijf kon veroveren. Hij kon hiervoor rekenen op Cappanaleigh Storm, een 9-jarige Guidam dochter.

Ook  in de 1m20 rubriek van de 1* ster competitie deden de Nederlanders het erg goed. Niels Bulthuis moest met Fortuna Flamingo (v. Harley VDL) enkel de Canadees Chirs Sorensen voor zich dulden. Sorensen reed Chinox (v. Cancara) in 36,25 seconden naar de finish en sleepte hiermee de overwinning in de wacht. Bulthuis volgde met een tijd van 36,60 seconden op de tweede plaats.

De derde plaats ging naar de Deense amazone Stine Almind-Pedersen. Ook zij liet met haar 9-jarige merrie Selma B (v. Salito) alle balken in de lepels en finishte in 38,93 seconden. Onze landgenoot Paul Janssen nam met Famelus (v. Namelus R) de vierde plaats voor zijn rekening. Deze Nederlandse combinatie sprong een foutloze ronde in 40,64 seconden. Anna-Carina Jung en Cabalero 12 (v. Cassiano 3) vervolledigden de top vijf.