Lacey Gilbertson claimt overwinning in Suncast® Commercial Welcome Stake op Tryon

Lacey Gilbertson claimt overwinning in Suncast® Commercial Welcome Stake op Tryon
Het waren gisteren de Amerikaans Lacey Gilbertson en Baloppi die de $35,000 Suncast® Commercial Welcome Stake wonnen bij het Tryon International Equestrian Centrum. In de barrage bleef de amazone met haar Deens gefokte merrie de snelle Fransman Eric Navet en landgenoot David Beisel voor.

De in Amerika woonachtige Fransman kwam met zijn Quasimodo Z-zoon als eerte in de barrage starten en klokte 35.480 seconden. Daar schoot de Amerikaanse met haar merrie in 35.02 seconden onder en verwees zo Navet naar de tweede plaats. Bleisal volgde met zijn Holsteiner gefokte Call me Hannes op de derde plaats. Het duo had 35.867 seconden nodig om over de finish te komen

"Het was fijn m Eric eerst in de barrage te zien rijden. Het is een snelle ruiter en ik kon mooi afkijken hoe hij het deed. Daarna kon ik net iets snelle rijden" vertelt Gilbertson over haar overwinning.

De amazone vervolgt: "Ik heb haar nog niet zo lang onder het zadel. Maar ze is enorm voorzichtig, dus dat neemt al een deel van mijn zorgen weg. Je kan met haar mooi tegen stijlsprongen aan galopperen. Daardoor kon ik nu ook tijd winnen."