Kuipers domineert op Spaanse bodem

Kuipers domineert op Spaanse bodem
Op Spaanse bodem is onze landgenoot Doron Kuipers aan een ijzersterk parcours bezig. Hij slaagde er niet alleen in om twee proeven op zijn naam te schrijven, daarnet behaalde hij ook een knappe tweede plaats in de Longines Ranking proef.

In deze Longines Ranking kwamen 60 combinaties aan de start. De tijd bepaalde uiteindelijk wie met de overwinning naar huis zou gaan. Kuipers zette een erg knappe tijd neer met Dickyville (v. Quasimodo Z). Hij liet alle balken in de lepels en finishte in 62,31 seconden. Hiermee was hij echter niet snel genoeg om Richard Howley van de troon te stoten. Howley sprong een foutloze ronde met Chinook (v. Tygo) in een tijd van 60,09 seconden en schreef zo de overwinning op zijn naam. De Zwitser Edwin Smits eindigde op de derde plaats. Hij reed zijn Rondine Des Souches (v. Airborne Montecillo) in 66,58 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels.

De vierde plaats was voor Diego Perez Bilbao. Met zijn HH Best Guy (v. Balou du Rouet) onder het zadel sprong hij een knappe ronde voor zijn thuispubliek. De Britse Louise Whitaker vervolledigde de top vijf met Ruby VIII (v. Balou du Rouet).

Eerder vandaag wist Kuipers ook al de 1,40m rubriek te winnen . Hij zadelde hiervoor Diablo F (v. Canturano). Met zijn tijd van 50,49 seconden was hij net geen twee seconden sneller dan de Brit Max Routledge. Routledge sprong met zijn Holsteiner Carus Royale (v. Cardino) een foutloze ronde in 52,18 seconden. Marcel Wolf en Hauntain van 'T Paradijs (v. Quadrillo) namen de derde plaats voor hun rekening.

Ook hier eindigde de Spanjaard Diego Perez Bilbao op de vierde plaats. Dit keer zadelde hij Ti Pol D'Orchis (v. Oncle Pol) om in 55,67 seconden naar de eindstreep te rijden. Erika Lickhammer eindigde met Bonaire (v. Vigo d'Arsouilles) op de vijfde plaats.

Ook in de 1,20m competitie ging de overwinning naar Kuipers. Met Cornville (v. Quasimodo Z) onder het zadel, sprong hij een foutloze tweede fase in 27,54 seconden. Hiermee was hij maar liefst vier seconden sneller dan de Britse Megan Broadway die op de tweede plaats eindigde. Ook zij bleef met haar Curosa III (v. Ustinov) van het hout maar moest met haar tijd van 31,42 seconden genoegen nemen met de tweede plaats. Onze landgenote Anouk Kort vervolledigde de top drie. Zij sprong met Fiero (v. Numero Uno) een foutloze tweede fase in 32,85 seconden.

Jessica Blatchford (Chennai) en Samuel Oliva Martinez (Nostradamus) eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.