Kirsten Vanderveen stuurt Bull Run's Faustino de Tili naar de Grand Prix winst in Ocala

Kirsten Vanderveen stuurt Bull Run's Faustino de Tili naar de Grand Prix winst in Ocala
Op zondag stond de 100.000 US Dollar gedoteerde Wereldbeker Grand Prix in Ocala op het programma. Van de 23 combinaties aan de start haalden er uiteindelijjk slechts drie de barrage. Daarin snelde Kirsten Vanderveen met de  13-jarige BWP-hengst, Bull Run's Faustino de Tili (v. Berlin) naar de overwinning. Het duo hield het foutloos in 45,93 seconden.

De BWP'er is een Belgisch fokproduct en tevens gekeurd voor het AES-stamboek. De hengst sprong zijn eerste internationale wedstrijden met Tim Van den Broeck in het zadel. In 2013 nam Olivier Philippaerts de teugels over voordat hij in 2015 richting de Amerikaanse Kirsten Vanderveen verhuisde.

Met ruim zeven seconden verschil volgde Vanderveen's landgenote Brianne Goutal-Marteau in het zadel van de 13-jarige Couleur-Rubin-dochter, Viva Colombia.

De Zwitserse springruiter, Beat Mändli volgde op de derde plaats met de Indoctro-ruin, Galan S. Het fokproduct van Sylvain De Wreede noteerde twee springfouten in de tweede omloop.

Buiten het podium volgden Lauren Hough met Ohlala (v. Orlando) en Markus Beerbaum met Charmed (v. Chacco-Blue) op een respectievelijjke vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten