Kim Emmen en Stefanie Van den Brink laten zich opvallen in Knokke

Kim Emmen en Stefanie Van den Brink laten zich opvallen in Knokke
In Knokke is de aftrap gegeven van drie weken internationale springsport. Deze week is het de Knokke Hippique CSI5* die de spits afbijt. Daarin greep de Britse Jessica Mendoza de eerste overwinning in het zadel van de 14-jarige bruine, Wan Architect.

Op het Albert Plage won Mendoza de 1.35m openingsrubriek van de CSI3* competitie. Ze klokte foutloos af in 58,77 seconden. Ze bleef zo voor op Patrick McEntee met de zangersheide gefokte, Alice Mury Marais Z (v. Air Jordan Z). De combinatie stopte de klok in 59,81 seconden.

Emile Hallundbaek en Cargranda (v. Cartoon) volgde op de derde plaats. Net buiten het podium greep Jerome Guery de vierde plaats met de 8-jarige Diamant de Semilly-nakomeling, Quickys. Angelique Rüsen en ARac du Seigneur (v. Ogano Sitte) vervolledigde de top vijf terwijl de Nederlandse Kim Emmen met Flock (v. Spartacus) de top zes afwerkte.

In de tweesterren 1.35m rubriek was het Marthe Van Gorp die met de 9-jarige sBs-merrie, Diamond Star (v. Canturano) de winst greep. Van Gorp bleef 'thuisruiter', Emilie Conter voor. Conter en de familie Rooms' fokproduct, Fragile van 't Paradijs (v. Indoctro) volgde op de tweede plaats. Van Gorp bleef een halve seconde voor na een finish in 29,39 seconden.

De Nederlandse Ashford Farm-amazone, Stefanie van den Brink haalde de derde plaats met Salt'N Peppa. Claire Putters en Copain de Muze (v. Bamako de Muze) strandde net buiten het podium op de vierde plaats terwijl Flo Norris (Songe de Toscane) de top vijf afwerkte.

Klik hier voor de resultaten