Kevin Staut gekroond tot nieuwe voorzitter van de International Jumping Riders Club

Kevin Staut gekroond tot nieuwe voorzitter van de International Jumping Riders Club
Onze felicitaties voor de nieuwe voorzitter van de IJRC: Kevin Staut. Vanmorgen hield de International Jumping Riders Club hun algemene vergadering in Genève. Tijdens deze vergadering werd Staut verkozen tot de nieuwe voorzitter van de IJRC. Kevin Staut volgt Christina Liebherr op, die twee keer verkozen werd.

Christina Liebherr werd nu samen met François Mathy Jr verkozen tot vice-voorzitters.

Het nieuwe IJRC-board zal bestaan uit: Ludger Beerbaum, Peder Fredricson, Steve Guerdat, Rodrigo Pessoa, Henrick von Eckermann en Max Kühner. Voor Noord-Amerika zijn dit Kent Farrington, Tiffany Foster en Lauren Hough.

Diverse internationale topruiters woonden de Extraordinary General Assembly bij, evenals de vorige directeur Franke Sloothaak en de FEI Jumping Director John Roche. Ook diverse journalisten waren aanwezig, en ook CHI Geneva Sports Director Alban Poudret ontbrak niet.

Enkele belangrijke agendapunten, naast de verkiezing, omvatten enkele onderwerpen die gestemd werden tijdens de FEI General Assembly in Montevideo. Aan het begin van de vergadering benadrukte de huidige directrice Eleonora Ottaviana dat de Club met en niet tegen de FEI, de National Federations en de organisatoren werkt. Het klopt dat soms meningsverschillen zijn, zei ze, maar de Club gelooft dat iedereen hetzelfde doel heeft en dat de IJRC haar best doet om een redelijke oplossing te vinden.

Foto: Facebookpagina IJRC