Kevin Staut blijft aan de leiding van het wereldbeker klassement

Kevin Staut blijft aan de leiding van het wereldbeker klassement
Afgelopen weekend werd er druk gestreden voor de voorlaatste kans op wereldbeker punten in de Franse stad Bordeaux. De Grote Prijs kwam op naam van België's Pieter Devos. Devos had nog nood aan enkele puntjes om zijn plaats voor de wereldbeker finales in Parijs zeker te stellen. Met de extra 20 punten haalt de springruiter nu een totaal van 49 punten, goed voor de zevende plaats.

Theoretisch is Devos nu verzekerd van zijn startplaats in Parijs. De Grand Prix-winnaar van Bordeaux, Harrie Smolders mag ook al uitkijken naar zijn trip richting Parijs. Met in totaal 45 punten haalt hij de voorlopig 11de plaats. Enkel de 18 beste ruiters van de West-Europese liga klasseren zich voor de barrage.

Frankrijk's Kevin Staut blijft aan de leiding van het klassement. Met een totaal van 79 punten gaat hij de Zweed, Henrik von Eckermann voor. Duitsland's Marcus Ehning haalde eveneens het podium in Bordeaux en strandt zo op een derde plaats in het klassement.

Verder bezetten Christian Ahlmann, Roger Yves bost en Edwina Tops Alexander de respectievelijke vierde, vijfde en zesde plaats. Zowel Ahlmann als 'Bosty' grepen nog enkele cruciale punten in Bordeaux.

Van 21 tot en met 25 februari is er nog één kans om punten te sprokkelen in het Zweedse Gotenborg. In Zweden maakt oa. Maikel van der Vleuten nog kans om zich te kwalificeren voor de finale in april. Voorlopig staat van der Vleuten op de 21ste plaats met 32 punten.

Klik hier voor de ranking