Kevin Jochems aan zet tijdens Peel en Maas

Kevin Jochems aan zet tijdens Peel en Maas
Tijdens de Jumping Peel en Maas wist Kevin Jochems zich met glans te onderscheiden an de overige deelnemers. Met Alcazar Sitte (v. Rexar du Houssoit) hield hij als enige in de barrage het hout boven en Monique van den Broek en Rodrigo Almeida op afstand.



Tijdens de Master proef werd er uiteindelijk op ongeveer 1.50m niveau gesprongen.  Nadat 12 combinaties zich kwalificeerden voor de tweede omloop wisten uiteindelijk slechts drie duo's door te stoten naar de finale barrage.   De stalruiter van Loewie Joppen, Rodrigo Almeida, rekende zich als eerste starter in het slotstuk al rijk met zicht op een tweede overwinning in een hoofdrubriek bij JPM. Maar zijn voorzichtige Born to be Picobello (v. Berlin) tikte na vier rondes flink springwerk toch twee palen uit de lepels.

Kevin Jochems bewees vervolgens nog maar eens een aanwinst te zijn voor de stal van de familie Thijssen in Baarlo, door met een paard wat hij pas sinds dinsdag onder het zadel heeft te winnen. De knap gelijnde vos van elf jaar oud, voorheen onder Zwitser Adrian Schmid, toonde veel kwaliteit onder de Jochems die sinds een maand weer fulltime aan het rijden is. Jochems moest daarvoor herstellen van o.a. een gebroken bekken.

Monique van den Broek kwam als hekkensluiter aan zet en leek gebrand op revanche. De Sevenumse amazone is uitstekend in vorm op JPM en rijdt zich bijna steevast bij de top 3, maar een eerste plaats blijft net steeds buiten bereik. Onder toeziend oog van vader Henk ging Van den Broek voortvarend van start en wist haar Bea van de Helle steeds rap en passend bij de sprongen te krijgen. Tot de dubbel, die combinatie werd niet foutloos overbrugd en ook de laatste oxer moest het ontgelden. Aan de tijd van slechts 0.13 seconden meer op de teller dan Jochems lag het in ieder geval niet.

Klik hier voor de uitslagen.