Kent Farrington en Creedance onverslaanbaar in Wellington

Kent Farrington en Creedance onverslaanbaar in Wellington
Op de rug van de 10-jarige KWPN-ruin, Creedance (v. Lord Z) sprong Amerika's Kent Farrington naar de overwinning in de 130.000 USD WEF Challenge Cup tijdens het Winter Equestrian Festival in Wellington, Florida gisteravond.

Het duo zette week zeven van de springtoer meteen succesvol in na een foutloze barrage in 33,929 seconden. Ierland's Conor Swail volgde op de tweede plaats met Finca Horses' Flower. Het duo klokte foutloos af in 34,146 seconden.

Slechts zes combinaties haalden de eindmeet van de barrage foutloos. Karen Polle en de 14-jarige With Wings (v. Larino) vervolledigde het podium.

Polle en de KWPN-ruin stopte de klok in 34,244 seconden. Eerder deze maand sprong het duo reeds naar de zesde plaats in de CSI3* Wereldbeker in Wellington.

Lauren Hough en Alexander Zetterman's voormalig GP-paard, Waterford (v. Coolcorron Cool Diamond) volgde op de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Marilyn Little en Karen O'Connor's Clearwater (v. Clearway).

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN

In de 1.45m speedproef kwamen 50 combinaties aan de start. Daarin sprong Jessica Springsteen naar de overwinning in het zadel van haar trouwe Davendy S. Olympisch Parcoursbouwer Anthony D'Ambrosio maakte het zwaar genoeg voor de deelnemers, resulterend in 16 foutloze basis omlopen.

Springsteen stopte uiteindelijk de klok in 56,41 seconden en werd zo opgevolgd door Kristen Vandeveen met Bull run's Faustino de Tili. Samuel Parto en de Belgische Couscous van Orti sloot het podium af.