Karel Cox houdt Van Asten van overwinning in Eindhoven

Karel Cox houdt Van Asten van overwinning in Eindhoven
Na twee maal een derde plaats vandaag  kreeg Karel Cox daarnet dan toch zijn verdiende winst in de CSI3* Big Tour op het CSI in Eindhoven. In de rubriek over 1.50m bleef de Belg in de barrage een vier tal Nederlanders voor om de eindzege.  Leopold van Asten werd derde voor Gert-Jan Bruggink.

In een barrage met dertien combinaties is Cox met de BWP-ruin Flintston Van 't  Eigenlo (v. For Pleasure) in 37.31 seconden nipt sneller als Van Asten. De Nederlandse top ruiter kwam met zijn VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) slechts één tienden van een seconden later over de finish.

Bruggink zat de twee koplopers ook flink op de hielen met de Zangersheide hengst Umeunig (v. UntouchableZ). De ruiter uit  De Lutte kwam in 37.64 seconden foutloos over de finish en werd derde. De vierde en vijfde plaats gingen eveneens naar Oranje combinaties. Vincent Voorn sprong met de Padinus-zoon Dante naar de vierde plaats en Aniek Poels sprong met Athene (v. Berlin) naar de vijfde plaats.

Pieter Clemens zette ook een goed resultaat neer met de BWP henst A Am Moerhoeves Start (v.Kashmir Van Schuttershof). Het duo sprong in 41.61 seconden naar de de zesde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.