Jur Vrieling: "Ik verwacht over ruim een maand weer met Zirocco te kunnen starten"

Jur Vrieling: "Ik verwacht over ruim een maand weer met Zirocco te kunnen starten"
 

Na de nog altijd onwerkelijke weigeringen van Zirocco, het toppaard van Jur Vrieling, tijdens hun optreden in Rio lijkt het nu weer goed te gaan met de hengst. Het vertrouwen lijkt weer terug te zijn op het oude niveau en de rust en vrijheid lijken de hengst goed te hebben gedaan.

Jur vertelt aan De Hoefslag: ‘Corporal rijd ik sinds eind deze zomer. Zijn nafok blijkt heel goed te zijn en daarom heeft VDL Stud hem teruggehaald uit Zweden. Het is een paard met enorm veel capaciteit, veel vermogen en hij is heel voorzichtig. Echt een paard voor de toekomst. Ik ben extreem goed te spreken over zijn gedrag op het evenement in Polen. Bovendien heeft hij een topkarakter; we zijn de beste vrienden’. Corporal wordt nu langzaam voorbereid voor het JIM dat in november in Maastricht zal plaatsvinden.

Met VDL Zirocco Blue N.O.P. is Jur weer aan het trainen, maar de KWPN-hengst geniet ook nog van een beetje vrijheid. ‘We zijn weer aan het opbouwen, kunnen het goed samen vinden.’ Jur heeft er duidelijk vertrouwen in. ‘Ik denk dat ik over ruim een maand weer met hem zal starten.’