Jur Vrieling: "Ik heb Leopold Van Asten zijn raad gevolgd, blijven gaan..."

Jur Vrieling: "Ik heb Leopold Van Asten zijn raad gevolgd, blijven gaan..."
Op imponerende wijze sprong de Nederlander, Jur Vrieling gisteren naar de wereldbeker winst in Helsinki. Parcoursbouwer Guilherme Jorge vond het een moeilijke opdracht maar was unaniem over waarom de Nederlander het beste resultaat neerzette. "Het was een huzarenstukje om hier het parcours te bouwen. Dit is een enorm moeilijke piste en om dan nog eens 17 hindernissen op deze oppervlakte te plaatsen, geen gemakkelijke job," verklaart de parcoursbouwer.

Vrieling had een voordeelpositie aan de start. "Ik zag de eerste drie combinaties in de ring. Zowel Eric Van der Vleuten als Leopold Van Asten waren er om me bij te staan. Ik heb in feite Leopold's raad opgevolgd. Wat er ook gebeurd, blijven komen," verklaart de Nederlandse springruiter. En dat dwong respect af bij zijn collega-ruiters.

Zo wist von Eckermann enkel te reageren met "Petje af, Jur was gewoon de beste vandaag."

De derde ruiter op het podium was uiteindelijk de Braziliaanse springruiter, Marlon  Modolo Zanotelli. "Ik blik zeker tevreden terug op de eerste twee weken van het wereldbeker seizoen. Vandaag was Celena een echte vechter in de ring, ik kan alleen maar tevreden zijn."