Julien Epaillard vliegt naar overwinning in Parijs

Julien Epaillard vliegt naar overwinning in Parijs
Het waren de Franse combinaties die de dienst uit maakten vandaag in Parijs. Vanmiddag bleef Olivier Guillon  het overige veld ruim een seconden voor in de CSI2* rubriek direct op tijd. En zojuist sloot Julien Epaillard de eerste dag af met een magistrale overwinning voor thuispubliek in de CSI5*.

Slechts drie combinaties bleven foutloos in de Masters rubriek over 1.45 waarin winnaar Epaillard een zeldzame voorsprong van bijna 10 seconden op het scorebord zette. In het zadel bij zijn 12-jarige Quatrin de la Roque LM (v. Quickstar) vloog de Fransman in 63.45 seconden over het parcours. Collega Simon Delestre en Sultan du Chateau (v. Kannan) volgden in 72.53 seconden. Hoewel hij daarmee mijlen achter Epaillard finisht was hij nog ruim sneller als de nummer drie, Denis Lynch en Ho Go van de Padenborre.

Franse amazone Penelope Leprevost bleef met haar Vagabond de La Pomme (v. Vigo D Arsouilles) ook van het hout, maar liet één tijdfout noteren en werd daarmee vierde. Op de vijfde plaats zagen we de Kara Chad uit Canada die met Gin Tonig v Haagakkers (v. Labor VDL Indorado) twee tijdfouten had.

Voor Nederland kwamen Jeroen Dubbeldam en Maikel van der Vleuten in actie. Beide heren zagen hun paard het hout uit de lepels tikken. Dubbeldam en Carusso LS La Silla (v. Montebello) werden zeventiende na een rit met zes strafpunten, terwijl Van der Vleuten met Solomon (v. Stolzenberg) de ring verliet met 10 strafpunten.

In de rubriek over 1.45m was Guillon de 10-jarige Frans gefokte merrie Serise du Bidou (v. Gin Tonic Star) iedereen in . Ondertussen vochten zijn landgenoten Damien de Chambord en Alexander Francart om plaats twee en drie. De twee aan elkaar gewaagde Franse combinaties kwamen vlak na elkaar over de eindstreep. Toch was De Chambord een fractie sneller met de 13-jarige ruin Playboy de St. Simeon (v. Gris Des Bruyeres). Francart klokte met haar Quelstar du Vic Bilh (v. Fusain du Defey) 67.97 seconden en werd derde met slechts negen honderdste van een seconden achterstand.

Kijk hier voor alle resultaten.