Julien Epaillard grijpt Grand Prix winst in Oliva. Stefanie Van den Brink beste Nederlandse

Julien Epaillard grijpt Grand Prix winst in Oliva. Stefanie Van den Brink beste Nederlandse
Op de finale dag van de start van de tweede MET Tour in Oliva Nova was de barrage druk bezet onder een stralende zon. In de 1.45m Grote Prijs kwamen niet minder dan 15 combinaties aan de start van de barrage.

De Nederlandse Stefanie van den Brink haalde eveneens de barrage met de KWPN-merrie, Baronescha (v. Verdi TN). Het duo wist zich nipt niet te klasseren met twee springfouten in deze tweede omloop.

Julien Epaillard noteerde de recordtijd in het zadel van de SF-hengst, Safari D Auge. Samen met de zoon van Diamant de Semilly klokte de Franse springruiter foutloos af in 36,40 seconden. De Italiaanse springruiter, Lorenzo de Luca volgde met bijna twee seconden verschil op de tweede plaats. De Luca sprong foutloos rond met de KWPN-ruin, de Flipper (v. Kashmir van Schuttershof).  Het duo kruiste de finish in 38,33 seconden.

De Franse springruiter, Thierry Rozier vervolledigde het podium met Christophe Ameeuw's fokproduct, Venezia d'Ecaussinnes (v. Kashmir van Schuttershof).

Net buiten het podium volgde Constant Van Paesschen op de vierde plaats met Veneur D Isigny (v. Diamant de Semilly). Van Paesschen en Stoeterij van de Helle's SF-ruin bleven voor op Aldrick Cheronnet met Uris de La Roque (v. Flamenco Desemilly).

 

Klik hier voor de resultaten