Johnny Pals springt zich in de kijker in Vilamoura

Johnny Pals springt zich in de kijker in Vilamoura
De 1.45m hoofdrubriek van de dag tijdens de Vilamoura Atlantic Tour was geen 'match' voor de in België gevestigde Braziliaanse springruiter, Marlon Modolo Zanotelli. In het zadel van de 11-jarige Sirene de La Motte (Apache d'Adriers x Uriel d'Orval) greep Zanotelli de overwinning na een foutloze omloop in 58,59 seconden.

Nederlander, Johnny Pals volgde op de tweede plaats met Anna Jo (Acodetto I x For Pleasure). Pals kruiste de finish in 59,52 seconden.

De AES-ruin, Shark (v. Arko) strandde op de derde plaats met de Australiër Rowan Willis op de rug. Willis klokte foutloos af in 59,52 seconden. Net buiten het podium strandde James Smith met Bolton Gate Ben. Portugal's Mario Wilson Fernandes en Tidelio des Nauves (v. Fidelio du Thot) vervolledigde de top vijf. Met zijn overwinning greep Zanotelli ruim 6.000 euro in winstsommen.

Deze ochtend ging de dag van start met een 1.35m 2 fasen rubriek in Vilamoura. De zon scheen en toverde bij velen van de 85 deelnemers toch een kleine glimlach op het gezicht. Van de 85 ruiters die aan de start kwamen wisten 59 ruiters foutloos te blijven in de eerste fase en 28 dubbel foutloos.

De winnaar van deze 1.35m rubriek was Laurent Goffinet (FRA), Hij reed in een ongelofelijk snelle tijd van 24,01 seconds met zijn Selle Français merrie Valkyrie Condeene (v. l'Arc de Triomphe) naar de overwinning.

Tweede plaats was voor Daniel Moseley(GBR) and Escapado S, een 8-jarige Whitesnake ruin (KWPN). Zij gingen over de meet in 25,37 seconden.
De top drie werd vervolledigd met Luis Sabino Gançalves (POR) en Twix V Overis Z, een Toulon ruin (Zangersheide). Ook zij bleven dubbel foutloos maar waren net iets trager in een tijd van 25,48 seconden.

Duarte Seabra (POR) samen met All about Fernhill en Angelica Augustsson Zanotelli (SWE) met Typie du Tillard (v. Diamant de Semilly) vulden de top 5 aan.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN