Jody van Gerwen net buiten de top tien in Poznan

Jody van Gerwen net buiten de top tien in Poznan
Gisteren sprongen de Belgen de pannen van het dak in Poznan. Vandaag startte de dag opnieuw met een Belgische overwinning in de Cavaliada Tour. Boy-Adrian van Gelderen sprong bij de jonge paarden (6 en 7-jarigen) naar de overwinning op de rug van Babe W Z (Big Star x Tout Feu d'Heux). Het duo sprong gisteren reeds naar de overwinning enherhaalde de winst vandaag met een voorsprong van net geen seconde. Van Gelderen kruiste de eindmeet in 57,48 seconden.

Dajana Pawlicka en Carmen P (v. L.B. Cascavello) volgde op de tweede plaats in 58,32 seconden. Rusland's Aleksandr Lis (Valerika, v. Corlensky G) sloten het podium af. Ook Maxime Harmegnies hield het foutloos. Samen met de sBs-merrie Elastique van de Koekoek (v. Golden Hawk) werd de tijd gestopt in 77,89 seconden.

In de 1.40m proef sprong Jody Van Gerwen en de 8-jarige BWP-merrie Inebelle van 't Welthof (v. Takashi van Berkenbroeck) eveneens foutloos naar de 13de plaats in 61,00 seconden.

De overwinning bleef in eigen land voor Dajana Pawlicka met de 9-jarige KWPN-ruin Campari (v. Up To Date). Het duo stopte de timer in 54,36 seconden. Adam Grzegorzewski (Qkarino) en Vladimir Tuganov (Qualidam) volgden op de tweede en derde plaats.

Ook Sanne Thijssen en de Zangersheide-merrie Celine M Z (v. Crusador) deden het foutloos in 62,50 seconden. Willem Greve (Carrera), Robert Vos (Don Gretzky) en Leon Thijssen( No Fear vd Tichelrij Z) volgden kort erna in de ranking na een foutloze omloop.

KLIK HIER VOOR DE UITSLAG