Jeroen Dubbeldam: "Hij is ontzettend scherp en er zit heel veel in"

Jeroen Dubbeldam: "Hij is ontzettend scherp en er zit heel veel in"



Afgelopen weekend zagen we topruiter Jeroen Dubbeldam in actie met de Unistar nakomeling Wilandro. Deze elfjarige ruin liep tot en met juli vorig jaar onder het zadel van Fabio Crotta. Het zou eigenlijk de Belgische Annelies Vorsselmans zijn die de ruin zou gaan uitbrengen. Hierop is het Dubbeldam die Wilandro nu sinds Aachen eerder deze maand uitbrengt op een niveau van 1.45m/1.50m.

Op de Grote Prijs van Jumping Schröder Tubbergen wist hij dan ook een fantastische barrage ronde te laten zien. Het tweetal oogde goed op elkaar ingespeeld en Wilandro zette een aardig tempo neer. "Hij is ontzettend scherp en er zit heel veel in. Toch moet je niet teveel willen afdwingen en is het het beste om een compromis met hem te sluiten. Het is een paard van een klant van mij, die mij heeft gevraagd om hem eens te proberen omdat hij nogal sensibel is", vertelt Jeroen aan Hippisch Twente.


Met Wilandro zette hij een fantastisch resultaat neer voor een tweede keer op wedstrijd van 40.24 seconden. Hierbij moest hij enkel Willem Greve op zich voor laten gaan. 
"Een echte schooier ben je", is wat Jeroen tegen Willem zei na afloop van de barrage. Greve eindigde zijn rit met een blik vol spanning naar de klok, waarna hij met een grote grijns op zijn gezicht een rondje extra door de ring maakte om zijn overwinning alvast te vieren. Afgelopen jaar eindigde hij op een derde plaats, maar zondag leek alles te kloppen in het zadel van de Larino nakomeling Carrera en kwam hij in maar liefst 39.14 seconden over de finishlijn. Bij de prijsuitreiking nam de ruiter dan ook het woord: "Carrera heeft echt een geweldige concoursinstelling, hij is atent en denkt altijd met je mee", zo prijst hij zijn mooie schimmel. 
Het Twentse podium werd compleet gemaakt door Gert-Jan Bruggink die zijn Casparo 26 nog eens in een geweldige foutloze ronde naar de derde plaats wist te sturen. Hij eindigde met een tijd van 41.30 seconden op de klok.