Internationaal podium in Opglabbeek met Aniek Poels als beste Nederlandse

Internationaal podium in Opglabbeek met Aniek Poels als beste Nederlandse
De internationale deelnemers waren duidelijk aan zet in het Sentower Park in Opglabbeek. Ruim 100 combinaties kwamen aan de start in de 1.40m rubriek, daarom werd de proef opgesplits.

Internationale deelnemers overheersen eerste deel

Santiago Diaz Ortega hield daarbij de concurrentie op een veilige afstand. Met ruim vier seconden voorsprong won hij in het zadel van de 9-jarige Calido I-zoon, Carlson. De combinatie snelde naar de overwinning in 56,98 seconden. De Amerikaanse springruiter, Michael Hughes volgde op de tweede plaats met zijn Baltic VDL-ruin, F. Het duo stopte de klok op 60,98 seconden.

Nicole Pavitt vervolledigde het podium met de KWPN-ruin Escapado S (v. Whitesnake). Net buiten het podium volgde Petronella Andersson. Eerder vandaag sprong de Zweedse reeds naar de overwinning . Ditmaal haalde Andersson de vierde plaats met Umour Noir de Crann (v. Kannan).

Amazone aan huis, Aniek Poels zorgde voor het beste Nederlandse resultaat. Samen met de KWPN-merrie, Coocanusa (v. Numero Uno) sprong ze naar de tiende plaats. Ook Willem Greve (Carrera, v. Larino Cooper), Sjaak Sleiderink (Ivan R, v. Apple Juice) en Kim Hoogenraat (Donatella l'Espoir,v. Quasimodo Z) plaatsten zich in de prijzen.

Belgen domineren podium in tweede deel

In het afsluitende deel sprong Emma Augier de Moussace naar de overwinning met de 10-jarige Cobra-dochter, Copia. De Moussac klokte foutloos af in 60,09 seconden en bleef zo ruim één seconde voor op Koen Vereecke met de BWP-merrie Jativia (v. Cardento). De voormalig Belgisch Kampioen kruiste de finish in 61,75 seconden. Frederic Vernaet vervolledigde het podium in het zadel van de BWP-merrie, Just A Gamble (v. Toulon).

Met een dertiende plaats haalde Michel Hendrix het beste Nederlandse resultaat met Entertainer (v. Warrant).  Ook Frank Schuttert en Tiopep des Champs (v. Ogrion des Champs) sprongen zich in de prijzen.

Klik hier voor de resultaten