Individuele winst voor Pius Schwizer in Mexico City, Team Miami Celtics wint kick-off Global Champions League

Individuele winst voor Pius Schwizer in Mexico City, Team Miami Celtics wint kick-off Global Champions League
In de Global Champions League die zojuist verreden werd in het zeer zonnige Mexico City is de voorlopige tussenstand bekend. Over een hoogte van 1m50/1m60 werden er gister en vandaag gestreden. In de individuele stand is het de Zwitser Pius Schwizer die aan de leiding gaat met zijn Balou Rubin R (v. Balou du Rouet) met wie hij een knappe foutloze ronde noteerde in 57.53 seconden. Hij gaat voor op Bertram Allen die met de BWP-er Gin Chin van het Lindenhof (v. Chin Chin) naar een tweede plaats weet te rijden met 57.78 seconden. Een derde plaats is er dan voor Carlos Enqirue Lopez Lizarazo en zijn KWPN-er G&C Arrayan (v. Baloubet du Rouet) die hier een tijd noteerde van 59.52 seconden.

Verder in de top vijf zien we een vierde plaats voor Shane Sweetnam en zijn Main Road (v. Heartbeat) die hier rondkwamen in 59.63 seconden, terwijl er voor Julien Epaillard de vijfde plaats is met Safari D Auge (v. Diamant de Semilly) in een tijd van 59.70 seconden. Stephex ruiter Lorenzo de Luca noteert met Halifax van het Kluizebos (v, Heartbreaker) een zesde plaats.

Voor Nederland is er een geweldige zevende plaats voor Gerco Schröder en zijn mooie Glock's London (v. Nabab de Reve) die hij ook foutloos rond wist te sturen in 63.32 seconden. Leopold van Asten volgt dan op een achtste plaats met VDL Groep Miss Untouchable met 63.40 seconden.

GCL Competitie


 Aan de leiding in de Global Champions League gaat het team Miami Celtics die bestaat uit de twee Ierse heren Michael Duffy en Denis Lynch. Voor Duffy was er met zijn EFS Top Contender (v. Lauriston) vandaag een foutloze ronde, maar gisteren behaalden ze 5 strafpunten. Lynch en zijn RMF Cadeau de Muze (v. Nabab de Reve) bleven vandaag eveneens foutloos en gisteren liepen ze 1 strafpunt op. Hun totaal dat werd opgeteld met de tijd van vandaag en het aantal strafpunten over beide omlopen komt daarmee uit op 129.15 sec en 6 punten.


Daarmee gaat het team voor op de Paris Panthers die bestaat uit de Ier Darragh Kenny en de Belgische ruiter Gregory Wathelet. Kenny wisselde vandaag van paard, waar hij gisteren foutloos bleef met Cassini Z (v. Cassini II), noteerde hij vandaag 8 strafpunten met Team de Coquerie. Wathelet hield gister de lei schoon met zijn Coree (v. Cornet Obolensky) maar noteerde vandaag 4 strafpunten. Hun totaal kwam uit op 118.29 seconden en 12 punten.


De derde plaats gaat naar het team van Valkenswaard United  die vandaag een ruiterwissel kenden. Gisteren kwam Bertram Allen van start met Gin Chin van het Lindenhof (v. Chin Chin) en noteerden 4 strafpunten, terwijl vandaag de Italiaan Alberto Zorzi zijn plaats innam met Fair Light van 't Heike die ook 4 strafpunten achter zijn naam moest laten noteren. De Duitser Marcus Ehning startte wel beide ronden met zijn vos Funky Fred (v. For Pleasure) die hij gisteren foutloos rondstuurde en vandaag met 4 strafpunten. Hun eindtotaal kwam ook uit op 12 punten en 122.82 seconden.


De broertjes Philippaert die samen het team London Knights vormen eindigden op een vierde plaats. Zo was er voor Olivier met Extra (v. Berlin) gisteren 1 strafpunt en waren er vandaag 8 strafpunten. Terwijl Nicola gisteren met H&M Chilli Willi (v. Casall) van het hout wist te blijven, noteerden ook zij vandaag 4 strafpunten. Dit brengt hun totaal op 13 punten met 127.92 seconden.