Impossante prestatie van Wout-Jan Van der Schans in CSI5* Grand Prix Ascona

Impossante prestatie van Wout-Jan Van der Schans in CSI5* Grand Prix Ascona
Wilm Vermeir blikt tevreden terug op zijn trip naar het Zwitserse Ascona. In de 1.60m hoge vijfsterren Grote Prijs sprong Wout-Jan Van der Schans net buiten het podium in het zadel van de14-jarige Capetown (v. Oklund).

De Nederlandse springruiter was één van de 13 combinaties in de barrage. Op het spel stond een prijzenpot van 275.000 euro te verdelen.

Duitsland's Hans-Dieter Dreher sprong naar de overwinning met de negenjarige Berlinda (v. Berlin). De combinatie klokte foutloos af in 38,36 seconden en neemt zo ruim 90.000 euro huiswaarts. Michael Whitaker volgde op de tweede plaats met de 10-jarige Chacco Blue-zoon, Calisto Blue. Whitaker stopte de klok in 38,71 seconden.

Met zijn tweede plaats bleef hij een fractie voor op Wilm Vermeir met Iq van het Steentje (v. Toulon). De combinatie stopte de klok in 38,83 seconden.

Wout-Jan Van der Schans  sprong net buiten het podium op de vierde plaats. Met onder het zadel de 14-jarige Capetown (v.Oklund) werd hij gevolgd door yuri Mansur en Unita Ask (v. Corrado I).

Ook Jerome Guery greep nog een prijs met de 11-jarige Grand Cru van de Rozenberg (v.Malito de Reve). De Olympische combinatie noteerde één springfout in de barrage.

Klik hier voor de resultaten