Ijzersterke Gerben Morsink, Albert Zoer en Frank Schuttert in Grand Prix Z-Tour

Ijzersterke Gerben Morsink, Albert Zoer en Frank Schuttert in Grand Prix Z-Tour
Enkele minuten geleden ontpopte de Belgische amazone Gudrun Patteet zich als ultieme winnares van de CSI3* 1,50m Grand Prix van de Z-Tour. Met Sea Coast Pebbles Z versloeg ze haar 57 deelnemers, waarvan er nog zeven anderen in de barrage mochten starten. Patteet stuurde de twaalfjarige Picasso-zoon naar een duidelijke overwinning in 40,63 seconden. François Mathy Jr stelde met Casanova de l'Herse (Ugano Sitte) meteen ook de zilveren positie veilig voor België in 41,54 seconden.

Met La Pasion de Caballo Ulika (Colman) kon de Duitse Evi Bengtsson het podium in 43,32 seconden vervolledigen. Ook Christian Ahlmann treuzelde niet en werd vierde met Tokyo 2, een zoon van Kannan. Malin Baryard-Johnsson en H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof) rondden de top vijf af voor Zweden na een foutloze barrage.

De startende Nederlanders toonden ook een sterk staaltje rijkunst. Maar liefst drie landgenoten raakten in de top tien, waarvan Gerben Morsink met Navarone Z (Nabab de Reve) de hoogste plaats haalde. Dat was de zesde plaats, en die pakte hij in 43,2 seconden barragetijd met een jammere balkfout. Albert Zoer en Heechhiem's Cancun VDM (Balou du Rouet Z) startten ook in de barrage en werden zo achtste met acht strafpunten. Frank Schuttert was de beste van de basisomloop. Met slechts één puntje voor tijd kon hij met Chianti's Champion (Champion du Lys) negende worden.

Klik hier voor het volledige resultaat.