Ieren domineren bij de Young Horses in Oliva

Ieren domineren bij de Young Horses in Oliva
Vandaag stonden er in het Spaanse Oliva de wedstrijden voor de Young Horses op het programma met een 1.15m rubriek voor de vijfjarigen en een 1.30m voor de zesjarigen en nog een 1.40m rubriek voor de zevenjarigen.

In de vijfjarigen rubriek was er winst voor de Ier Philip Carey en zijn Oldenburger Ashgrove Lexington met wie hij door de finish kwam in een tijd van 36.06 seconden. Hij bleef voor op de Fransman Harold Boisset die hier met de BWP-er Mowgli Bellissimo (v. Corland) naar de tweede plaats wist te rijden in een tijd van 36.23 seconden. De Ier Kenneth Graham plaatste zich nog op een derde plaats met de KWPN-er Hyves-Onde W (v. Quasimodo Z) met een tijd van 38.01 seconden.

In de zesjarigen rubriek waren het de Ieren die het veld domineerden. De winst ging uiteindelijk naar Neal Fearon en zijn Tuilleadh Uisce Beatha (v. Ustinov) met wie hij een snelle tijd neerzette van 29.50 seconden. Het was Shane O'Reilly die hier het dichtst bij in de buurt wist te komen met Belga du Thot (v. Mozart des Hayettes) met een tijd van 31.33 seconden wat hem naar een tweede plaats bracht. Als derde eindigde David Simpson met de Hannoveraanse ruin Diarados Black Diamond (v. Diarado) in 32.19 seconden. Op de vierde plaats zagen we nog Trevor Breen en de KWPN-er Get Off (v. Numero Uno) met een tijd van 33.03 seconden.

Vervolgens was er bij de zevenjarigen Belgische winst. Cyril Cools wist in een uiterst spannende barrage aan de top te blijven en bleek een onklopbare tijd neergezet te hebben. Samen met zijn For Pleasure ruin Kid Pleasure d'Asschaut wist Cyril dubbel foutloos te blijven in een snelle tijd van 36.32 seconden.
Harold Boisset (FRA) deed een mooie gooi naar de overwinning maar was net niet sneller. Samen met Kitty S (v. Diarado) tikte hij de chrono af op 36.62 seconden en eindigde zo op een tweede plaats.
Edouard Mathe (FRA) en zijn merrie uit Olala de Buissy, Anabelle de Caudard vervolledigden de top drie in een tijd van 36.97 seconden.

Klik hier voor alle resultaten