Hughes schrijft overwinning op zijn naam in aartsmoeilijke Grand Prix Bonheiden

Hughes schrijft overwinning op zijn naam in aartsmoeilijke Grand Prix Bonheiden
In Bonheiden werd een druk internationaal weekend afgesloten met de CSI3* Grand Prix by Q Cars Gewelt- Krismar. In deze rubriek kwamen 58 combinaties aan de start. Het basisparcours bleek een hele opgave, want slechts twee combinaties slaagden erin om een foutloze basisronde af te leggen. Een barrage tussen onze de Belg Jeroen Appelen en de Amerikaan Michael Hughes moest bepalen wie er met de overwinning naar huis zou gaan.

Het werd een super spannende ontknoping en Appelen deed er meteen alles aan om met Grappeloup Van Het Reenhof de overwinning in eigen land te houden. Zijn tijd loog er dan ook niet om: zijn 35,25 seconden waren ruim voldoende om de overwinning in de wacht te slepen. Jammer genoeg stak een springfout daar een stokje voor, Appelen moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. Op die manier ging Michael Hughes dus met de overwinning aan de haal. Hij sprong met Zerlin M een foutloze ronde in 41,24 seconden, wat voldoende was voor de overwinning.

De jonge Tal Milstein amazone Chloe Vranken eindigde met Elton Jones op de derde plaats. Deze combinatie liet in de basisronde alle balken in de lepels maar kregen een puntje voor tijd achter haar naam. Hetzelfde lot ondergingen Arthur Da Silva en Inonstop van t Voorhof. Zij eindigde uiteindelijk op de vierde plaats.

José Thiry was de snelste vierpunter met Cyrano D'Orbri. Dit leverde hem uiteindelijk de vijfde plaats op.

Klik hier voor de resultaten