Houtzager moet meerdere erkennen in Whitaker in Six Bars Hong Kong

Houtzager moet meerdere erkennen in Whitaker in Six Bars Hong Kong
In Hong Kong werd zonet de eerste rubriek van de dag afgewerkt. Het ging om een six bars competitie waarin negen combinaties aan de start kwamen. Bij aanvang van de laatste ronde kwamen nog zes combinaties in aanmerking voor de eindoverwinning. Michael Whitaker was de eerste die de ring in moest. Hij zadelde zijn trouwe six-bar-kampioen Valentin R (v. Heartbreaker), een 16-jarige KWPN hengst. Whitaker deed wat van hem verwacht werd en sprong zonder problemen over 1m90. Onze landgenoot Marc Houtzager was daarna aan de beurt. Met de jonge Sterrehof's Edinus (v. Padinus) tikte hij de laatste balk uit de lepels.

Quanwei Meng, een Chinese ruiter, kwam met Clintorado (v. Clinton I) ook nog aan de start, maar besloot na een weigering op de laatste hindernis de eer aan zichzelf te houden. Daarna gebeurde er iets heel merkwaardigs: zowel Max Kühner als Olivier Robert en Gerco Schröder besloten niet meer te starten in de laatste ronde en de overwinning aan Whitaker te laten.

Michael Whitaker en Valentin R voegden dus nog maar eens een six bar overwinning aan hun palmares toe. Marc Houtzager volgde op twee, Quanwei Meng nam de derde plaats voor zijn rekening.

Klik hier voor de resultaten