Highway M TN en Graziano imponeren

Highway M TN en Graziano imponeren
Nadat die andere favoriet voor de eindzege, toptalent Global Express, de nul niet wist vast te houden in het basisparcours van de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie was de weg vrij voor de goed springende Graziano onder Micky Morssinkhof. Met een mooie nulrit pakten zij de overwinning.

Onder Lennard de Boer stond Global Express (Oriënt Express uit Dame Ricard van Laudanum xx, fokker Haras de la Gisloterie) op gelijke hoogte in de tussenstand met Graziano (Baltic VDL uit Rienaldine ster van Great Pleasure, fokkers Henk en Andreas Barenkamp) onder Micky Morssinkhof. Foutloos blijven in de finale was de opdracht om het verschil te maken, en daarin slaagde alleen laatstgenoemde. “In de barrage reed ik een stomme afstand naar de laatste oxer waardoor we een foutje kregen maar daar kon Graziano niets aan doen. Hij deed weer super zijn best en ik ben trots dat hij de hengstencompetitie heeft gewonnen”, vertelt de amazone, die de hengst enkele maanden geleden overnam van Steven Veldhuis. In de eindstand van de competitie kon Lennard de Boer zich met de succesvolle Global Express als tweede opstellen.

Dagwedstrijd
Twee hengsten die alleen mee deden voor de dagwedstrijd, waren hierin het meest succesvol. Monique van den Broek snoepte met de patente, voorzichtige Gullit HBC (Cantos uit C’Est La Vie keur IBOP-spr sport-spr van Namelus R, fokker Hans de Roover) nét 4/100e van de tijd van Pieter Keunen en de zeer imponerend springende Gaspahr (Berlin uit Costa keur sport-spr van Tangelo van de Zuuthoeve, fokker C.J.P. Helderman) af. Derde in de dagwedstrijd én de eindstand werd de dubbel nul springende krachtpatser Gerardus (Carambole uit Ruata ster pref prest van Iroko, fokker A.J. Veenhoven) onder Gerbert te Koppele. “Hij is zo’n fantastisch springpaard, ik denk dat alle fokkers dat wel hebben kunnen zien vandaag. Gerardus gaat heel ver komen denk ik”, is de ruiter enthousiast.

Bekijk hier de uitslagen.

Op safe gaan komt niet in het woordenboekje van Zoï Snels en zijn vechtjas Highway M TN (v.Eldorado van de Zeshoek) voor. Met een daverende barragerit stelden ze zowel de dagprijs als de competitiewinst veiling van de Blom Hengstencompetitie klasse M.

Met de druk op de schouders reed Zoï Snels als achtste en laatste barragekandidaat binnen. De competitiewinst was, dankzij de grote voorsprong in het tussenklassement, al zo goed als zeker maar dat belette het duo niet nogmaals alles uit de kast te halen. En met succes, want ze reden het razendsnelle resultaat van Bart Bles en de geweldig springende Der Senaat 111-zoon Heathrow (uit Zuhr van Dollar de la Pierre, fokker J. Timmer) aan diggelen. Een dubbelslag! “Dit was het doel! Hier hebben we echt naar toe gewerkt en als het dan zó uitpakt, is dat genieten voor het hele team. Highway M TN is een uitzonderlijk paard. Je drukt op een knopje, en dan win je”, lacht Zoï Snels. Een prachtig resultaat voor de Eldorado van de Zeshoek-zoon van Team Nijhof, die door Peter Verdellen gefokt is uit de Chellano Z-dochter Zelana PROK.

Enorme potentie
Ook een overtuigend dubbel nulresultaat boekte Kimberley Winsingh met de goed meewerkende Catoki-zoon Herakles (uit La Costa van Landor S, fokker A. Brüggehagen) van Egbert Schep. “Ik wist dat Zoï niet meer in te halen was, en ik ben heel blij met hoe Herakles keer op keer foutloos springt. Hij heeft heel veel vermogen, is super voorzichtig en werkt geweldig mee. Eigenschappen waarmee Herakles heel ver gaat komen”, vertelt de amazone. Onder enthousiaste aanmoediging van zijn fokker sprong Heathrow in de competitie naar de derde plaats onder Bart Bles.

Bekijk hier de totaaluitslag.