Hessel Hoekstra en Bart Bles zorgen voor Oranje kleur in Opglabbeek

Hessel Hoekstra en Bart Bles zorgen voor Oranje kleur in Opglabbeek
Nadat de jonge paarden het Sentower Park imponeerden met hun kunnen haalde Hessel Hoekstra de 1.30m overwinning. In totaal verschenen er 32 combinaties aan de start.

Hoekstra snelde naar de overwinning in het zadel van de 9-jarige, Eldorado. Het duo klokte foutloos af in 60,01 seconden en bleef zo ruim twee seconden voor op Jenny Rankin met de Ierse-merrie, Galway Pandora.

Het Ierse duo kruiste de finish in 62,61 seconden. Volker Lehrfeld volgde op de derde plaats in het zadel van de Westfaalse-hengst, Idalgo (v. C-Indoctro). Eduardo Damiani Filizola volgde op de vierde plaats met de BWP-hengst, Firsetone AB (v. Action-Breaker). Rebecca Pohl werkte de top vijf af met Chat With Picobello Z (v. Cardento).

Malta Forrest zorgde voor het beste thuis-resultaat. Samen met Cantonia By Marstyl (v. Cassus) sprong het Belgisch duo naar de negende stek.

Klik hier voor de resultaten

In de 1.40m CSI2* Prijs Immofluisteraar wist Bart Bles te imponeren.  Geruime tijd stond de Zweedse springamazone, Jonna Ekberg aan de leiding. Ekberg en Stella Levista (v. Satisfaction) klokte foutloos af in 29,07 seconden. Uiteindelijk wist echter de Limburgse springruiter Jens Vandenberk, Ekberg voorbij te snellen. Vandenberk en de 9-jarige Andiamo Z-dochter, Espresso stopte de chrono op 27,89 seconden, goed voor de overwinning.

Samuel Hutton en de BWP-merrie, Gitta van de Wezelseheihoeve (v. Heartbreaker) haalden de derde plaats. De Brit en Luc Aertsen's fokproduct bleven zo voor op Bart Bles met Pandora 258 (v. Perigueux).

Klik hier voor de resultaten