Henk van de Pol in topvorm in Arab League Dubai

Henk van de Pol in topvorm in Arab League Dubai



Het is Henk van de Pol die in de Arab League in de Emirates Equestrian Club Dubai goede zaken weet te doen. Vanmiddag won hij er de Meydan Welcome Stakes, een vijfsterren rubriek op een hoogte van 1m45.

In het zadel van de achtjarige Zangersheide ruin Looyman Z (v. Numero Uno) gaf hij met een tijd van 30.88 seconden in dit twee-fasen parcours de winst niet meer uit handen. Ook met zijn andere paard Dilithyia VLS (v. Vaust S) reed hij de top tien binnen en noteerde hij nog eens een achtste plaats met een foutloze ronde in 33.73 seconden.

De Portugees luis Sabino Goncalves noteerde met Acheo di San Patrignano (v. Ephebe for Ever) een tweede plaats met een tijd van 31.06 seconden, terwijl ook de Fransoos Jean Francois Rondoux zich op het podium wist te rijden met Really LS la Silla (v. Chapultepec la Silla). Zij noteerden met 31.36 seconden een derde plaats.

Voor de Amerikaanse Alice Debany Clero was er met de KWPN-er Amareusa S nog een vierde plaats, gevolgd door een vijfde plaats van Khaled Abdulrahman Almobty in het zadel van Zypern die hij hier naar een tijd stuurde van 32.36 seconden.

Abdel Saïd noteerde met de BWP-er Hope van Scherpen Donder (v. Quadrillo) nog een zesde plaats.

Klik hier voor alle resultaten