Harrie Smolders: "winnen verveelt nooit"

Harrie Smolders: "winnen verveelt nooit"
Op zondag haalde Harrie Smolders nogmaals de spotlights met opnieuw een Grand Prix overwinning. De Nederlandse springruiter bleek niet te stoppen in 2017 en ook 2018 blijkt een topjaar te worden voor Smolders.

“Dit verveelt nooit hoor”, lacht Harrie Smolders na de zoveelste zege in zijn carrière. Voor het winnen van de Grote Prijs van Bordeaux zadelde Smolders de hengst Emerald N.O.P.. “Emerald is de afgelopen maanden veel ingezet voor zijn fokkerij taken. Hij heeft veel gedekt om sperma in te kunnen vriezen. Eind januari heb ik hem in Leipzig weer een paar keer gestart en hier een keer in een lichte proef. Het voelde allemaal goed, dus ik dacht ik rijd hem maar naar binnen”, klinkt het nuchter.

“Het was best een technische proef, maar er waren toch 14 foutloze combinaties. Ik moest als laatstae van start in de barrage. Jur was net voor mij en ging aan de leiding dus ik wist precies wat ik moest doen en Emerald kent met al zijn ervaring het spelletje. Dat heeft vandaag wel de doorslag gegeven”, vertelt Smolders over zijn zege.