Harrie Smolders: "Don is niet de snelste, maar hij houdt van de hoogte"

Harrie Smolders: "Don is niet de snelste, maar hij houdt van de hoogte"
Na een schitterende overwinning van Peder Fredricson en zijn sBs'er, H&M All In tijd om even terug te blikken op het Europees Kampioenschap van dit jaar. Voor Zweden is de overwinning dit jaar de tweede gouden individuele medaille in de geschiedenis. In 2011 won landgenoot Rolf Goran Bengtsson de gouden EK medaille met Ninja la Silla in Madrid.

In totaal kwamen zeven landen aan de start in de ultieme finale van het individuele EK.


Na afloop wist Fredricson zijn vreugde niet te bedwingen. "Ik wist dat ik onder druk zou moeten presteren op eigen bodem. Maar voor mij is dit een heel leuke ervaring geweest. Sinds ik vorige week toekwam in Gothenburg, vertelde iedereen met : 'veel geluk, ik hoop dat je wint'. Dat motiveert echt. Het is een lange week geweest met het geluk aan mijn zijde."


Harrie Smolders was eveneens tevreden met zijn medaille. "Na de eerste dag dacht ik dat mijn medaille kansen voorbij waren. Toch wist ik - uit het verleden - dat je met vijf of zes punten nog steeds een kans maakt. Don VHP Z is niet de snelste maar als het hoger wordt, presteert hij beter en dat speelde uiteindelijk in mijn voordeel," verklaart Smolders. "Don voelde perfect aan en daarom bleef ik hopen. En mijn vertrouwen in hem bewees hij vandaag zonder meer."


Over zijn Belgische paard is Peder Fredricson enorm positief. "Ik kocht hem op zijn zeven jaar. Toen werd hij gereden tijdens het wereldkampioenschap voor jonge paarden met Nicola Philippaerts in het zadel.  Ik  was overtuigd dat hij één van de beste paarden in de wereld was (is) en dat blijkt ook zo te zijn. Natuurlijk is het altijd een risico, maar H&M All In is gewoon fantastisch."