Grote Prijs Drachten in handen van Sjaak Sleiderink

Grote Prijs Drachten in handen van Sjaak Sleiderink
Winst in de afsluitende Grote Prijs van de eerste week op Indoor Drachten is net in handen van Sjaak Sleiderink en Complemento (v. Contender) gevallen. Leon Thijssen en de pittige Fireball (v. Wittinger VDL) eindigde als tweede vlak voor Duitser Lennert Hauschild.

In de eerste omloop over 1.45m bleven tien combinaties foutloos, negen ervan kwamen terug in de barrage.  Daar was het Sleiderink die als tweede starter de scherpe tijd van  37,33 seconden neer zette. In het zadel bij zijn groot galopperende Contender ruin wist hij de alle lijnen optimaal te benutten.

Leon Thijssen en tienjarige KWPN-er deden er alles aan om de tijd van Sleiderink te verbeteren. Zoals altijd ging het duo snel door het parcours en wist met de nodige korte wendingen vlak bij de winnende tijd te komen. Toch kwam het duo bij de eindstreep net vijf tienden van een seconde te kort. Het werd een tweede plaats in 37,83 seconden

Eventing legende Michael Jung melde zich af voor de barrage, waardoor Lennert Hauschild als enige buitenlander in de barrage over bleef. Samen met Caivano (v. Chacco Blue) zet de Duitse ruiter een sterke rit neer. Dankzij de versnelling naar het einde klokt het duo 40,39 seconden en claimt de derde plaats op het podium.

De snelste rit van de negen barrage kandidaten kwam van Zoi Snels en de hengst Starpower TN. Snels wist de Stakkato zoon extreem kort in dubbel te plaatsen, maar zag helaas op de laatste sprong een balkje vallen. Met een eindtijd van 37 seconden en vier strafpunten voor de springfout belande het paar net naast het podium op de vierde plaats.

Lennard de Boer en VDL Edgar M (v. Arezzo VDL) sluiten de top vijf af. Het duo had een parcours in 39,38 seconden met één springfout.

Kijk hier voor alle resultaten.