Gregory Wathelet's Forlap overleden

Gregory Wathelet's Forlap overleden
Op zijn Facebook pagina heeft Gregory Wathelet een droevig publiek afscheid genomen van zijn top paard Forlap. Eind vorig jaar, in december, brak de viervoeter zijn been. Uiteindelijk verloor de BWP-ruin zijn strijd voor herstel.

Wathelet en Forlap vormden in 2014 een erg succesvolle combinatie, maar werden van elkaar gescheiden toen Onyschenko hem in juni van dat jaar kocht. Forlap werd daarna door Cassio Rivetti en Rene Tebbel gereden. In november 2016 kocht Wathelet het paard dus terug, met als doel om dit jaar wedstrijden met hem te rijden.  Ze hadden dus samen hun rentree op het allerhoogste niveau moeten maken, maar het heeft niet mogen zijn.

Na zijn accident stelde het team alles in het werk de 13-jarige BWP-ruin er bovenop te krijgen. Echter ging de toestand van Forlap er de laatste twee weken opnieuw op achteruit. De laatste complicaties hebben Wathelet en zijn team uiteindelijk afscheid doen laten nemen van het dier.

De Querlybet Hero-zoon werd na lang beraad ingeslapen. "We hebben na lang twijfelen uiteindelijk de beslissing genomen je uit je lijden te verlossen," schrijft Wathelet.

Klik hier voor het volledig bericht