Greeve springt voor thuispubliek naar overwinning in Grote Prijs van Eindhoven

Greeve springt voor thuispubliek naar overwinning in Grote Prijs van Eindhoven
Het is zojuist Michael Greeve die een pittige Grote Prijs van Eindhoven op naam weet te schrijven dankzij twee feilloze omlopen.

Lang leek het erop dat de finale in Eindhoven een onderonsje ging worden tussen twee Amerikaanse amazones. Tot ruim halverwege de rubriek waren het enkel Emily Short en Reed Kessler die foutloos door het 1.55m hoge parcours van Louise Konickx kwamen. Toch wisten zich nog drie anderen te melden voor het einde van de rubriek, onder hen Michael Greeve die uiteindelijk aan het langste eind trok.

De barrage bleek al net zo pittig als het basis parcours. Short die de spits afbeet met haar AES schimmel Coco II (v. La Poco) kwam teleurstellend aan de finish met acht strafpunten. Ook Kessler zag met haar Olympic Lux-zoon Cos I Can een balk vallen onderweg.

Toen Wout-Jan van der Schans met Capetown (v Oklund) in de ring kwam zat het publiek op het puntje van zijn stoel. De nummer twee van de Grote Prijs op Indoor Brabant zal hier toch tonen wat hij kan. En het ging ook goed tot de dubbel war de schimmel een balk uit lepels trapte.

Als een-na-laatste starter was vervolgens Lars Nieberg die besloot om met Forste 39 (v. For Edition) veilig de weg naar de finish te vinden. Op rustige wijze stuurde de Duitser zijn Hannoveraan rond en kwam over de eindstreep met één tijdsfout.

Dat voerde de druk op voor Greeve die als laatste combinaties met zijn merrie Whitney Bb (v. Nabab de Reve) in de ring kwam. Met stalen zenuwen stuurde de ruiter zijn KWPN'er rond en bleef in 47.67 seconden exact binnen de tijd. Daarmee verwees de Nederlander Nieberg naar de tweede plaats, Kessler werd derde voor Wout-Jan Van der Schans die net naast het podium eindigde.

Kijk hier voor alle resulaten.