Glenn Knoester wint de GP op de landelijke Christmasshow in Roosendaal

Glenn Knoester wint de GP op de landelijke Christmasshow in Roosendaal
Bij PSC Den Goubergh in Roosendaal begon Kerstmis afgelopen donderdag al. Toen werden er honderden ruiters verwelkomd voor de landelijke Christmasshow. Op zondagavond was er het hoogtepunt van vier dagen topsport: de Grote Prijs klasse ZZ (1m35). De parcoursbouwers hadden een pittig parcours weggezet, waarin slechts zeven combinaties wisten door te stoten naar de barrage.

In die barrage waren Glenn Knoester en Empire KV onklopbaar. Ze waren razendsnel, en klopten af op 36:69 seconden. Zo schreven zij deze Grote Prijs op hun naam. Jesper Romp was met Audi's Eclips slechts ietsje langzamer. Ze werden tweede in 37:15 seconden.

Ruben Romp nam met Dutch Design de derde plaats voor zijn rekening. De laatste foutloze in de barrage was Nicola Rodinetti. Hij werd mooi vierde met Cassini B. De top vijf werd vervolledigd door H.C. Frederiks en Ben B. Zij hadden de aller snelste tijd neergezet (36:11 seconden) maar kregen een spijtig foutje.

Op zondag werden eveneens alle andere grote finales verreden. De Z-finale (1m30) werd gewonnen door Vincent Geerkink. Met Beaumont klopte hij af op 27:09 seconden, en die tijd wist niemand te verbeteren. Maikel Van Mierlo zat de winnaars wel nog op de hielen. Hij werd tweede met First Baltic, in een tijd van 27:53 seconden.

Voor Sacha De Wit en Millstream Euro Star was er een derde plaats. Zo bleven ze Delphine Klopper en Abigail voor, die vierde werden. Koen Leemans reed Dopharma's Egorite naar de vijfde plaats.

Maikel Van Mierlo was wel de beste in de M-finale (1m20). Die won hij op overtuigende wijze met Follow Up. Ze finishten in 28:42 seconden, en waren de enigen die de tijd onder de 30 seconden wisten te houden. Steve Auwers reed Checker 27 voor België naar de tweede plaats in 30:33 seconden.

Op drie kregen we Ruben Romp, in het zadel van Flair. Pascal Uytendaal (De Uno) en Kimberly Loos (Katinka L) vulden de top vijf aan.

De L-finale (1m10) werd gewonnen door Daan van Geel en Gerdienieke. Zij moesten als laatste de ring in, en wonnen de proef meteen in een tijd van 35:63 seconden. Op de tweede plaats zagen we Koen Leemans en Dopharma's Hinkapy, in een tijd van 38:69 seconden. Tamara Danning vervolledigde met Guinot Di Nocciola de top drie.

De Belgische amazone Katrien Cools won op overtuigende wijze de B-finale (1m). Met Uskymo klopte ze af op 29:79 seconden, ruim twee seconden sneller dan de nummer twee. Erwin Rayen (Enola) en Doris Notenboom (Unlimited T) werden tweede en derde.

Op donderdag mochten de M-ruiters de spits afbijten. Wegens het grote aantal deelnemers waren er twee prijsrondes. Het werd meteen een proef met aparte barrage. Daarin waren Steve Auwers en Checker 27 de snelsten. Ze klopten af op 31:19 seconden, en wonnen zo de eerste M-rubriek. Maikel Van Mierlo en Follow Up deelden deze eerste plaats, in 33:98 seconden.

Op twee zagen we Anne Bakker en Beyrouth. Door de twee prijsrondes eindigde ook Maikel van Mierlo op de tweede plaats. Dit keer met Fearless. Celeste Van der Poel (Lorella) en Lieke Vogels (ATM Abercrombie) sprongen naar de derde plaats.

In de eerste Z-rubriek was Maikel van Mierlo ook niet te stoppen. Hij won de proef met Edelmanfee in een tijd van 29:50 seconden. Glenn Knoester en Febo's Zamiro waren slechts ietsje trager. Zij werden tweede in 30:03 seconden.

Kelly Jochems nam met Bontendro de derde plaats voor haar rekening. Op vier zagen we Barbara Wolf en Evita. De top vijf werd vervolledigd door Jesper Romp en Audi's Fiolita.

In de klasse L werd er ook met twee prijsrondes gewerkt wegens het hoge aantal deelnemers. Lars Slagter had met Anouk SH de aller snelste tijd van 31:27 seconden neergezet. Daan van Geel volgde met Gerdienieke kort daarna, in 31:52 seconden. Zo deelden ze samen de eerste plaats.

Jemaica Adam (Geneve Spo) en Maikel van Mierlo (Luxor) werden tweede. De derde plaats was voor Vincent Geerink (Granblue) en Fleur Van Eijden (Limaro).