Glenn Knoester houdt Nederlandse eer hoog in Canteleu

Glenn Knoester houdt Nederlandse eer hoog in Canteleu
Hoewel de Franse ruiters op eigen terrein sterk staan in Canteleu laten de Nederlandse combinaties hun optreden niet onopgemerkt. Op vrijdag haalde Patrice Delaveau zijn slag in huis met de Kannan-nazaat, Uthope de la Roque in de 1.35m rubriek.

Na een foutloze omloop in 27,57 seconden liet het duo de concurrentie achter zich. Net buiten het podium strandde Nederland's Glenn Knoester op de vierde plaats. In het zadel van de KWPN'er, Empire (v. Chacco-Blue) klokte hij foutloos af in 29,07 seconden, goed voor de vierde plaats.

In de 1.50m hoofdrubriek was het Jerome Hurel die zijn 'rivalen' op een veilige afstand hield. De Franse springruiters sprong naar de overwinning met Ohm de Ponthual (Voltaire x Calypso d'Herbiers). Samen met de 15-jarige SF-hengst stopte hij de tijd in 33,42 seconden en bleef zo William Funnell met de AES-merrie, Billy McCain (Cevin Z x Cruising) voor.

Opnieuw was het Glenn Knoester die de beste Nederlandse prestatie neerzette. Knoester sprong in zijn basisomloop één tijdsfout op het scorebord. Samen met de KWPN-ruin, Clint Easter (Clinton x Indoctro) stopte hij de tijd in 79,30 seconden en haalde zo nog nipt de prijzen op de 17de plaats. Ook Robert Vos greep nog een volgprijs met Don Gretzky (Corlensky G x Donnerhall).