Geweldige start voor Leopold van Asten in Omaha

Geweldige start voor Leopold van Asten in Omaha
Leopold van Asten is gisternacht goed aan de Wereldbekerfinale.  Tijdens het jachtspringen wist de Nederlander in vorm thuis te komen met een voorlopige vijfde plaats. Torenhoge thuisfavoriet McLain Ward maakte het waar in de CenturyLink Center van Omaha. Hij start met winst achter de Zweed Henrik von Eckermann en titelverdediger Steve Guerdat.

Het was openingsrubriek die alles weg had van een top kampioenschap. De kleine details maakten het verschil en de ruiters gingen er allemaal 100% voor.

Voor Nederland mocht Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel) de spits afbijten. En het zag er allemaal goed en soepel uit tot er op hindernis 8 na een klein tikje tegen de oxer een balk viel. Daardoor kwamen er vier seconden bij de tijd en was het eindresultaat van 65.97 seconden goed voor een voorlopige 17e plaats.

Voor Van Asten ging het halverwege het deelnemersveld een stuk beter. Samen met de in topvorm verkerende VDL Groep Zidane (v. Haertbreaker) won hij tijd door naar hindernis vier extra krap de draaien. Het resultaat was een fraaie rit in 60.71 seconde die een vijfde plaats opleverde.

Daarmee eindigde Van Asten vlak achter Zuiderbuur Gregory Wathelet die vooraf al aangaf dat Forlap weer terug in vorm was. Hij wist een fractie sneller te gaan met een tijd van 60.36 seconden en pakte de vierde plaats.

McLain Ward en de de fantastisch springende merrie HH Azur (v. Thunder vd Zuuthoeve) wisten voor eigen publiek de winst te pakken. Het duo nam overal de korste weg en wist met een op de millimeter uit gepaste ronde de snelste tijd van 59.27 seconden neer te zetten.

Von Eckermann kwam met  Mary Lou (v. Montendro) ook goed uit de startblokken. Vanaf de start ging hij op jacht naar de tijd van Ward en kwam in  59.58 seconden over de eindstreep. Nét niet genoeg om de Amerikaanse nummer één van de kop positie te houden. Een voorlopige tweede plaats.

Titelverdediger Steve Guerdat laat ook weten dat het afpakken van de titel geen eenvoudige klus gaat worden. Zijn topper Bianca (v. Balou du Rouet) tikte hij af en toe tegen een balk maar alles bleef op zijn plaats liggen en er kwam een rit van  60.06 op het scorebord Dat levert hem een derde plaats op in het tussenklassement achter Ward en de Von Eckermann.

Kijk hier voor alle resultaten.