Gert-Jan Bruggink en Sven Peters nieuwe Kringkampioenen in Saasveld

Gert-Jan Bruggink en Sven Peters nieuwe Kringkampioenen in Saasveld
Gisteravond blikten we even mee op Manege 'De Ankerhal' in het Twentse Saasveld, waar de kringkampioenschappen springen op het programma stonden. Hier werden de ruiters gekroond in de klassen ZZ, Z en M. De rubrieken werden verreden in twee-fasen, waarna ook nog een barrage moest worden afgelegd.

Gert-Jan Bruggink en Casparo weer in vorm


Zo zagen we hoe in de klassen ZZ en Z niemand minder dan Gert-Jan Bruggink naar de winst snelde. In de klasse ZZ deed hij dat in het zadel van Casparo (v. Calato) met wie hem al een poosje niet meer aan het werk hebben gezien. Casparo kende een wat ongelukkig najaar in 2017 en sukkelde zo met onder meer een verkoudheid. Gisteravond leek het duo weer in goede conditie te verkeren en bleven ze maar liefst 3.35 seconden voor op de uit Tilligte afkomstige amazone Manon Damhuis die hier naar de tweede plaats reed. De derde plaats ging naar Peter Olthof en Dokyra Fortuna. Ook Willy van der Ham noteerde in deze rubriek nog een vierde plaats met Girocco D.

 

Bruggink noteert ook winst met paard van partner


Niet alleen in de ZZ nam Bruggink de titel van de kring kampioenschappen mee naar huis, maar ook in de klasse Z mocht hij zich kampioen noemen. Ditmaal bleef hij het deelnemersveld voor in het zadel van Anita (v. Arpeggio), die normaal wordt gereden door zijn partner Pia-Louise Aufrecht. In deze klasse ging hij voor op Jarno Hesselink in het zadel van Phera die hier naar de tweede plaats reed. Voor Eva Oude Wolcherink was er met haar Coco-Chanel nog een derde plaats. Met zijn andere troef Quincy was er voor Gert-Jan Bruggink ook nog een vierde plaats in deze rubriek. Vanaf vandaag zal de ruiter uit Lutte deelnemen aan de wedstrijd in Neustadt in Duitsland.

Sven Peters houdt spanning hoog in klasse M

De afsluiter van de avond was de klasse M. Hier ging het in de barrage uiteindelijk nog om 12 deelnemers die het tegen elkaar op moesten nemen. De kring kampioen van de avond werd uiteindelijk Sven Peters met Farishta (v. Wup) met wie hij hier in een tijd van 33.04 seconden door de finish reed. Hij bleef daarbij voor op Matthijs Klopper in het zadel van Emontro en op Vincent Ensink op Rei met Folise die hier beiden een tijd noteerden van 33.66 seconden. Voor Sven Peters was er met zijn andere paard Dolce Vita vervolgens nog een vierde plaats.