Gerco Schröder tweede achter verrassende Ingvarsson

Gerco Schröder tweede achter verrassende Ingvarsson
Na een spannende strijd in de CSI2* Big Tour vanavond is het Robin Ingvarsson uit Zweden die op verrassende wijze de Nederlandse spring top achter zich laat. Samen met zijn ruin Hansson WI geeft hij ruiters als de gebroeders Schröder, Alber Zoer en Willem Greve het nakeken.

Elf combinaties wisten zich te plaatsen voor de beslissende barrage van de 1.45m hoge Van der Sluis Transport prijs in Drachten. Daarbij was de Zweed Ingvarsson slechts één van de twee buitenlandse combinaties in een sterk springend Nederlands veld. Toch lieten hij en zijn Hip Hop ruin zich niet imponeren door de Oranje overmacht. En sprong het duo naar de niet te kloppen tijd van 36.01 seconden.

Gerco Schröder en de KWPN merrie Glock's Debalisa (v. Numero Uno) volgden op ruim een seconden afstand De ruiter uit Tubbergen kon vandaag niet op tegen de Zweed en pakte na een knappe ronde de tijd van 37.25 seconden de tweede plaats. Zoer en de in vorm verkerende Delgado zitten net als eerder van de week weer in de prijzen. Het duo werd na een foutloze rit in 37.85 seconden derde.

Gerco's broer Ben viel net naast het podium met Davino Q (v. Vingino). In het zadel bij de KWPN ruin sprong hij foutloos naar de vierde plaats in 40.52 seconden. Vlak achter hem volgt Willem Greve die met Zypra S (v. Canturo) enkele tienden van een seconden later over de eindstreep komt.