Gedeelde vijfde plaats voor Nederland in Nations Cup CHIO Rotterdam

Gedeelde vijfde plaats voor Nederland in Nations Cup CHIO Rotterdam
Zonet is de Nations Cup  in Rotterdam ten einde gelopen. Het waren Harrie Smolders, Gerco Schröder, Jur Vrieling en Marc Houtzager die aan de start kwamen voor Nederland, dit onder leiding van Chef d'Equipe Rob Ehrens.

Tijdens de eerste ronde werd er sterk gereden door de verschillende landen. Zwitserland, Duitsland, Italië en Zweden bleven foutloos. De overige vier landen, waaronder Nederland beëindigden de eerste ronde met een totaal van 4 strafpunten.

Harrie Smolders kwam als eerste aan de start met Don Vhp Z voor het Nederlandse team. Hij deed het meteen foutloos. Ook Gerco Schröder die aan de start kwam met Glock's Cognac Champblanc bleef foutloos. Jur Vliering worp met Vdl Glasgow Van Het Merelsnest één balk uit de lepels. Het zelfde resultaat was er voor Marc Houtzager en Sterrehof's Calimero. Dit leidde ertoe dat Nederland aan de start kwam in de tweede ronde met vier strafpunten.

Tijdens de tweede ronde werden er heel wat meer fouten gemaakt, geen enkel team bleef hier foutloos. Voor Nederland was het enkel Harrie Smolders die foutloos bleef in de tweede ronde. Marc Houtzager en Gerco Schröder tikten beide 2 balken uit de lepels. Jur Vrieling wist de schade te beperken en kreeg vier strafpunten. Dit leidde ertoe dat men in de tweede ronde een totaal van 12 strafpunten moest noteren. Zo sprong Nederland in totaal 16 strafpunten bijeen tijdens deze Nations Cup.

Uiteindelijk was het dankzij Von Eckerman Henrik, Bengtsson Rolf-Göran, Lindelöw Douglas en Fredricson Peder dat Zweden de overwinning in deze Nations Cup mee naar huis mocht nemen. Zij bleven tijdens de 1e ronde foutloos en noteerden slechts 4 strafpunten tijden de tweede ronde.  Met een totaal van 4 strafpunten over beide rondes mocht Zweden de beker in ontvangst nemen.

De tweede plaats werd ingenomen door Zwitserland. Steve Guerdat, Duguet Romain, Werner Muff en Fuchs Martin kwamen uit voor het Zwitserse team. Na een foutloze eerste omloop en 8 strafpunten tijdens de tweede omloop strandde zijn met een totaal van 8 strafpunten op plaats twee.

Met een totaal van 12 strafpunten over de beide rondes werd de derde plaats gedeeld door Italië en Spanje. Zowel Nederland, Duitlsand als Ierland eindigden op 16 strafpunten. En moesten zich tevreden stellen met de 5e plaats.

Buurland België moest zich na een hoopvolle eerste ronde (4 strafpunten) en een teleurstellende tweede ronde tevreden stellen met een 8e plaats.
Uitslag Longines FEI Nations Cup Rotterdam
1. Zweden, 4 strafpunten
2. Zwitserland, 8
3. Italië, 12
3. Spanje, 12
5. Nederland, 16
5. Duitsland, 16
5. Ierland, 16