Fransen domineren op eigen bodem tijdens CSI4* Grote Prijs in Rouen

Fransen domineren op eigen bodem tijdens CSI4* Grote Prijs in Rouen
De EquiSeine, viersterren internationale wedstrijd in Rouen beloofde een spannende strijd. De overmacht van de Franse deelnemers was duidelijk kenbaar en vertaalde zich in een volledig Franse top vijf.

Er verschenen in totaal negen combinaties aan de start van de barrage van dit 1.60m parcours.  Patrice Delaveau en de 10-jarige Zangersheide-merrie, Leontine Ledimar Z HDC hield de concurrentie nipt op een afstand.  Samen met de Lovefever II-dochter haalde Delaveau de overwinning in 37,32 seconden.

De tienjarige merrie werd gefokte door de hoeve Ledimar uit Geetbets (België). Vorige week strandde de combinatie nog op de vijfde plaats in de Grote Prijs van de CSI3* in Luik.

Landgenoot Julien Epaillard volgde op de tweede plaats met Toupie de la Roque (v. Kannan) onder het zadel. Het duo kruiste de finish in 37,67 seconden en bleef zo nipt voor op Laurent Goffinet en de SF-merrie, Quinette du Quesnoy (v. Helios de la Cour II).

Adeline Hecart (Pasha du Gue, v. Dollar dela Pierre) en Margaux Bost (As de Papignies, v. Kashmir van SChuttershof) vervolledigden de top vijf met een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten