Frankrijk is Nations Cup winnaar

De beste 8 landen van de wereld hebben deze namiddag gestreden om de overwinning in de finale van de Nations Cup.
Het Belgische team kwam als 6e van start. De eerste Belg was Francois Mathy Jr. met Polinska des Isles. Zij kregen net als vrijdag 4 strafpunten tijdens hun rit.

Volgende ruiter was Pieter Devos met Candy. Zij eindigden na een fout op de eerste hindernis en in de laatste lijn met 8 strafpunten.

Jos Verlooy volgde met Domino eveneens op 8 strafpunten. Ook zij gingen in de fout op de laatste lijn.
Nicola Philippaerts kreeg met Cortez 4 strafpunten in hun parcours. Zij haalden de plank naar beneden die na het water volgde.

België eindigde zo op de 5e plaats met een totaal van 16 strafpunten. Dit leverde de Belgen een cheque van 110.000 euro op.
De overwinning was voor het Franse team van de voormalige chef d'equipe van de Belgen, Philippe Guerdat. Zij eindigden op 8 strafpunten. Zij houden 500.000 euro over aan hun overwinning.
Brazilië werd 2e met 9 strafpunten. Het Ierse team werd 3e met 12 strafpunten. Zij hadden evenveel strafpunten als Nederland, maar hun tijd was sneller.

De Europese kampioen, het Britse team, werd laatste in deze finale. Scott Brash (Ursulla XII) zette nog een foutloze rit neer, maar de anderen hun strafpunten lagen te hoog.

Er wisten maar 4 ruiters foutloos te blijven in deze finale. Naast Scott Brash waren dit Eric Lamaze (Powerplay), Jeroen Dubbeldam (Utasha Sfn) en Aymeric de Ponnat (Armitages Boy).
Marlon Zanotelli (Clouwni) kreeg 1 strafpunt voor tijd.
Lamaze en Brash bleven over beide dagen foutloos en verdelen zo nog een extra premie van 200.000 euro.

Klik hier voor de uitslag.