Familie Gradussen doen goede zaken in de Warre

Familie Gradussen doen goede zaken in de Warre
Tijdens dag twee van de Nieuwjaarsjumping in de Warre was het Rob Gradussen die in de avond proef over 1.25m naar de overwinning sprong. Verder wisten Emmy Gradussen, Imke Gradussen en Mirthe Ons   de hoogste trede van het podium te vinden in Neeroeteren bij de overigen rubrieken.

Op de rug van Lizzy Z (v. Largo W) kruiste Gradussen de eindmeet foutloos in 27,742 seconden. Heino Van Loon en Frei Herr wisten de snelle winnaar niet bij te benen en volgen op de tweede plaats. Het duo stopte de klok in 29,353 seconden. Terwijl Lynn Bloemer de derde plaats innam met Kiela Contact.

Even eerder in de 1.15m rubriek was het Imke Gradussen die met de overwinning aan de haal ging. In het twee-fasen parcours was zij de snelste met Bandito. In 27.39 seconden stolen zij de winst voor de neus van Kobe Hendrix weg. Hij werd tweede met Junior vlak voor Brecht Goossens die in goede vorm was met een derde in het zadel bij Kind Des Bruyeres en vierde plaats met zijn Lucky Star.

Mirthe Ons en Abir de Laubry deden goede zaken in de 1.05m rubriek direct op tijd.  Het duo bleef net onder de 62 seconden en was daarmee flink sneller als directe concurrent Ruben Mulders. In het zadel bij Pantera vd Molenberg Z zette Mulders 64.88 op de klok. Ruben Houben en Mad Max vd Zavel namen beslag op de derde plaats.

Bij de 0.95cm rubriek zagen we weer een Gradussen de rest van het veld achter zich laten.  Dit maal was het Imke Gradussen en haar Chagall die niet te kloppen waren in de rubriek over twee-fasen. Er zat een gat van meer dan vier seconden tussen haar en de nummer twee Senne Leys. Die in het zadel b ij Chelsea VG Z 29.39 seconnden klokte in het tweede deel van het parcours.  Winnaar van het  1.25m Rob Gradussen pakte hier de derde prijs mee met Dante Peters.

Kijk hier voor alle resultaten.