Eric van der Vleuten weet rankingspunten bij elkaar te rijden in Mexico City

Eric van der Vleuten weet rankingspunten bij elkaar te rijden in Mexico City
In Mexico City waar de Global Champions Tour van start is gegaan met het nieuwe seizoen werd er zojuist een rubriek op een hoogte van 1m45 verreden. Deze rubriek telde voor de punten van de ranking.

Er waren veel foutloze combinaties in de ring maar het was de Ier Shane Sweetnam die met zijn 17 jarige Cyklon (v. Cardento 933) in een tijd van 19.33 seconden door het twee-fasen parcours wist te komen. Hij ging daarmee voor op de Fransoos Simon Delestre en zijn Gain Line (v. Stolzenberg) die hij hier rond wist te sturen in een tijd van 19.62 seconden. Zijn landgenoot Julien Epaillard volgt op een derde plaats met de BWP-er Instit de Jucaso (v. Cooper van de Heffinck) die hier eindigden met een tijd van 19.70 seconden.

Het lag allemaal erg dicht bij elkaar want ook de Ier Michael Duffy en zijn BWP merrie Jule van den Tinnenpot (v. Major de la Cour) kwamen rond in 19.71 seconden, terwijl de Belgische ruiter Nicola Philippaerts met zijn BWP-er H&M Harley vd Bisschop (v. Dulf van den Bisschop) naar een vijfde plaats weet te rijden met 19.86 seconden.

Het beste Nederlandse resultaat kwam van Eric van der Vleuten met Zigali P S (v. BMC Kigali) die hier foutloos bleven in 20.05 seconden en zo op een achtste plaats eindigden. Gerco Schröder en Glock's London maakten hun comeback op vijfsterren niveau met een mooie foutloze ronde. "London was nog wel een beetje fris", vertelt de ruiter.

Jos Verlooy en zijn Herald van't Ruytershof (v. Lord Z) eindigden met 20.67 seconden nog op een elfde plaats en wisten zo ook nog naar de punten te rijden.

Klik hier voor alle resultaten