Eric Van der Vleuten en Leopold van Asten net niet tijdens GCL manche Monte Carlo

Eric Van der Vleuten en Leopold van Asten net niet tijdens GCL manche Monte Carlo
Tijdens de eerste manche van de Global Champions League sprong Gregory Wathelet gisteren naar de overwinning in het zadel van de 13-jarige hengst, Eldorado van het Vijverhof. Samen met landgenoot Niels Bruynseels brengen ze de Vienna Eagles de manche winst van de Global Champions League in Monte Carlo.

Wathelet en de Thunder van de Zuuthoeve-zoon wist tot tweemaal foutloos te finishen. Bruynseels en de elfjarige Cas de Liberte (Cracky Z) noteerde één springfout in de tweede omloop. Met een totaal van één punt bracht het duo de Vienna Eagles naar de winst.

Na afloop verklaarde Niels dat het geen eenvoudige opdracht was tijdens deze manche van de Global Champions League. Gregory was opgetogen en zet nu alles in op Parijs.

Bij de Shanghai Swans wist Jessica Springsteen met de 10-jarige ruin Cynar V. (v. Clarimo) de schade te beperken tot één springfout in de tweede omloop. Roger Yves Bost (Pegase du Murier, v. Le tot de Semilly) was de vervangende ruiter van Daniel Deusser met SX Hidalgo v. in de tweede omloop. Beide combinaties hielden het foutloos tijdens hen rit. Zo volgde de Shanghai Swans op de tweede plaats.

De derde plaats werd ingenomen door de Mexico Amigos. Eveneens met vier punten haalden Christian Ahlmann (Dolocia, v. Verdi) en Yuri Mansur (Babylotte - en in de eerste ronde Unita Ask) nog nipt het podium.

In de ranking komt nu Valkenswaard United met 133 punten aan de leiding.  De Hamburg Diamonds en St Tropez Pirates volgen op de tweede en derde plaats.

Eric Van der Vleuten sprong enkel tijdens de tweede omloop voor Madrid in Motion. Samen met Wunschkind 19 (v. Casall) sprong hij tijdens zijn rit één tijdsfout op de teller. Leopold van Asten noteerde met zowel VDL Groep Beauty (v. For Pleasure) als met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) één springfout. Met 5 punten strandde het team met Gonzalo Anon Suarez (Glamp d'Ivraie) op de zesde plaats.

Klik hier voor de uitslag Monte Carlo

Klik hier voor de tussenstand GCL