Eric ten Cate onverslaanbaar tijdens Almelose ruiterdagen

Eric ten Cate onverslaanbaar tijdens Almelose ruiterdagen
Eric ten Cate liet zich goed opvallen tijdens de Almelose ruiterdagen. Een week nadat hij de Grote Prijs van Weerselo op zijn naam schreef met Blue Sky zegevierde hij op zondag ook in de hoofdrubriek van de 51ste editie van de Almelose Ruiterdagen.

In het zadel van de achtjarige Clarimo-ruin, Cool Clarimo liet hij de concurrentie achter zich ondanks een springfout in de barrage.

Na zijn prestatie reageerde de ruiter opgetogen. Voornamelijk na de tweede overwinning in een weekend. Zo won Ten Cate ook al de Almelose Derby. "Super mooi dit, vooral omdat het in de buurt is. Dit heeft wel wat."

“Cool Clarimo is een paard met veel temperatuur”, zegt hij over zijn viervoeter die hij ondertussen ongeveer een jaar onder het zadel heeft. “Hij wil altijd graag winnen en werkt enorm mee.” Dat hij maar één tegenstander hoefde te kloppen in de extra rondgang maakte het voor gemakkelijk zijn strijdplan te bepalen. “Van de tweede plaats ben je dan al zeker, dus ga je simpel voor de eerste. Vooral omdat Clarimo er eentje is die dit ook leuk vindt.”

De springfout was achteraf de gok meer dan waard. “Je hebt van die periodes dat alles goed valt. Maar de volgende keer kan alles weer alles zijn, gelukkig zijn paarden geen machines.” Maar het vertrouwen van Eric ten Cate op een prima CSI Twente in zijn eigen woonplaats, waar hij het twee sterrenconcours gaat afwerken, is in Almelo alleen maar gegroeid. “Daar neem ik Blue Sky en Cool Clarimo mee naar toe.” En die weten allebei heel goed wat winnen is.

Sander Naber was de enige andere springruiter in de tweede omloop. Op de rug van APG Faldo volgde hij op de tweede plaats.

UITSLAG ALMELOSE RUITERDAGEN