Eric en Maikel Van der Vleuten springen zich in de prijzen in Grote Prijs Oslo

Eric en Maikel Van der Vleuten springen zich in de prijzen in Grote Prijs Oslo
Het bleek een moeilijke opgave tijdens de 1.50m - 1.60m hoge Grote Prijs in Oslo. Morgen staat de wereldbeker op het programma. Deze middag werkten de vijfster ruiters hun Grote Prijs af. Van de ruim 40 combinaties plaatsten er zich zeven voor de barrage.

Slechts drie duo's hielden het foutloos. Daniel Deusser sprong naar de overwinning met de 9-jarige Z-hengst, Tobago Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve). Deusser hield het foutloos in 43,00 seconden en bleef zo Juulia Juläs met Courage T Z (v. Calvino Z) voor.

De Finse kruiste de finish in 43,08 seconden. Shane Breen vervolledigde het podium met onder het zadel Laith (v. Lord Z).  In het zadel van de 12-jarige Querlybet Hero-zoon, Forlap sprong Gregory Wathelet één balk tegen de grond in 38,78 seconden. De snelste tijd maar dat ten koste van één springfout bracht de Grand Prix-winnaar van Aken op de vierde plaats.

Met beiden één springfout in de basis ronde wisten Eric Van der Vleuten (Zigali P S, v. Kigali) en Maikel Van der Vleuten (Dana Blue, v. Mr. Blue) zich alsnog in de prijzen te klasseren.

Klik hier voor de resultaten