Denekamp opent eerste weekend Summer Ranking in stijl!

Denekamp opent eerste weekend Summer Ranking in stijl!
Afgelopen weekend was de kick-off van de Summer Ranking met op vrijdag avond de eerst rubriek op het concours in Denekamp. Op de zonnige avond was het Pia Brinkman die stijlvol naar de eerste overwinning van de tour sprong. Ze stuurde haar Imposant op fraaie wijze naar de koppositie en liet daarmee Lorense Pen en Carolien Teggeler achter zich.

In de fraaie zandpiste bij de Dinkelruiters in Denekamp loodste de amazone haar paard met veel balans en een constant ritme loodste door het parcours. Dat werd door de jury beloond met een totaal aantal punten van 81. Het "gevecht" om de tweede en derde plaats was een stuk spannender. Lorense Pen en Carolien Teggeler waren aan elkaar gewaagd. Pen kreeg met Fluger een totaal score van 75.5 na een zeer mooie foutloze rit, goed voor tweede plaats. Teggeler en Hansome Zambesi moesten het met een half puntje minder stellen en werden daarmee derde.

Ook de top vijf zette zeer mooie ritten neer. Luc Oude Nijewene wist in een door dames gedomineerde rubriek stand te houden met zijn Shutterfloh. De ruiter kreeg voor zijn rit en stijl 73.5 punten van de jury. Eva Oude Wolcherink maakte de top vijf compleet met Hello blue SDH en kreeg 72.5 stijlpunten.

Op zaterdag werd de tweede manche van de tour verreden. Het niveau lag hoog in de B rubriek op stijl waarbij de gehele top drie een score van 80 punten of meer had.

Nadieh Plegt was de absolute winnares van de dag en verzamelde daarmee direct een mooi aantal punten. Naast de overwinning met haar paard Havanna, waarmee ze een stijlscore van 82 kreeg, nam ze ook met Hannahjottie vdm de derde plaats in. Lars Wiggers scoorde net als Plegt ook 80 punten met zijn Farambole en eindigde daarmee op een gedeelde derde plaats. De tweede plaats ging naar Koen Westendorp die samen met Helsinki van de jury een totaal score van 80.5 punten kreeg.