Emily Moffitt wint eerste WEF Grand Prix. Nederlandse HH Gigi's Girl imponeert

Emily Moffitt wint eerste WEF Grand Prix. Nederlandse HH Gigi's Girl imponeert
In Wellinton is de eerste week van het Winter Equestrian Festival afgesloten. De eerste Grote Prijs van het twaalf weken durend hippisch evenement kwam op naam van Emily Moffitt.

Niet minder dan 15 combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van deze Grand Prix. Uiteindelijk slaagden zes combinaties erin de barrage foutloos af te werken. Moffitt noteerde daarbij de snelste tijd met onder het zadel de 11-jarige SF-merrie, Tipsy du Terral (v. Toulon) klokte Moffitt foutloos af in 35,508 seconden.

Samen met Ben Maher's voormalige rit bleef ze zoor voor op Mattias Tromp en Chicago Hof Eversem Z (v. Con Spirito R). Tromp en Ronny Maes' fokproduct stopten de chrono op 37,323 seconden. McLain Ward volgde op de derde stek. Op de rug van de Nederlandse merrie, HH Gigi's Girl (v. Vingino) kruiste McLain de eindmeet in 37,713 seconden.

Net buiten het podium strandde Hector Florentino met Wilfried Rooms' fokproduct, Heliante Ter Wilgen (v. Chin Chin). Op de rug van de 11-jarige BWP-merrie ging Florentino zo Alexa Lowe met Udstrum du Lys.

Klik hier voor de resultaten